Historian havinaa

 
Kriittisellä korkeakoululla on ollut jo aiemmin toimintaa Tampereella. Ennen uutta tulemistaan syksyllä 2018 sen ensitahdit oli ehditty lyödä lähes 40 vuotta aiemmin. Alkuperäinen toiminta Tampereella organisoitiin vuoden 1979 keväällä.

Kuten ensimmäisen syksyn 1979 ohjelmaesite kertoo, myös tuolloin Tampereella keskiössä oli ihmisenä olemiseen liittyvät kysymykset:

Tuolloin Kulttuurikeskus Kriittinen Korkeakoulu (KKK) profiloi itsensä ja tehtävänsä seuraavanlaisesti:
Syksy 1980 jatkoi ihmisen problematiikkaa:

Kriittisen korkeakoulun toiminta Tampereella oli vilkasta läpi 1980-luvun ja sen luentosarjat nauttivat suurta suosiota, nousten jopa legendaarisiin mittoihin tamperelaisessa kulttuurielämässä. Monet tuon ajan keskeiset ja tunnetut yliopisto- ja kulttuurivaikuttajat - kuten ylläolevista esitteistä huomaa - esiintyivät täysille saleille. 1990-luvulle tultaessa toiminta kuitenkin hiipui lopulta kadoten täysin. Nyt neljännesvuosisadan hiljaiselon jälkeen Kriittinen korkeakoulu on jälleen palannut Tampereelle uusin voimin ja ideoin, mutta samalla kunnioittaen ansiokasta historiaansa!


Huom: jos vierailijoissamme löytyy ihmisiä, jotka muistavat ja tuntevat toimintaamme noilta menneisyyden vuosilta, olemme innokkaat kuulemaan ja vastaanottamaan tietoja. Työryhmämme oma kokemusmaailma ei yllä sinne asti ja valitettavan vähän tuolta ajalta on dokumentointia. Yhteydet mieluusti sähköpostin kautta: tampere@kriittinenkorkeakoulu.fi