torstai 6. syyskuuta 2018

Perjantaina 14.9. Kriittinen korkeakoulu avaa ovensa Tampereella! Paikkana toimii Pääkirjasto Metson Pihlaja-sali kello 17.00-19.00. Avaussanat esittää Kriittisen korkeakoulun toiminnanjohtaja Eero Ojanen. Pääpuhujana esiintyy Pertti Alasuutari aiheella "Kriittisen tutkimuksen hyödyllisyydestä".

Akatemiaprofessori ja Tampereen yliopiston sosiologian professori Pertti Alasuutari on pitkän linjan yliopistovaikuttaja. Tutkijana hän on kiinnostunut yhteiskunnan kulttuurisista ulottuvuuksista ja erityisesti niiden kytköksestä valtaan ja politiikkaan. Hänen kattava tieteellinen tuotantonsa käsittelee mm. arkielämää, mediatutkimusta, hallinnan ja globalisaation kysymyksiä sekä yhteiskuntatutkimuksen metodologiaa. Alkukesästä Alasuutari herätti laajempaa huomiota väkevällä ulostulollaan  (Suomen Kuvalehti) Tampereen yliopiston uudesta strategisesta linjauksesta, jonka tuloksena perustutkimus uhkaa jäädä teknologiateollisuuden intressien alle. Professori Alasuutarin esitelmä "Kriittisen tutkimuksen hyödyllisyydestä" jatkaa tätä keskustelua. Jos olet vain rahtusenkaan kiinnostunut yliopistolaitoksen nykytilasta ja tiedepoliittisesta myllerryksestä, älä missaa tätä puheenvuoroa!

Tilaisuuden ja keskustelun vetäjinä toimivat filosofit Vesa Jaaksi ja Timo Vuorio. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille. Sydämellisesti tervetuloa!