sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Perjantaina 18.1. Ihmisenä oleminen -luentosarjan aiheena on Ihminen ja ihmisen mieli. Asiantuntijaesitelmän pitää Päivi Lappalainen otsikolla Hyväksymis- ja omistautumisterapian näkökulma ihmisen mieleen ja hyvinvointiin

Esityksessään FT Päivi Lappalainen esittelee hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT, ACT) ja siihen liittyvän suhdekehysteorian näkökulman ihmisen mieleen ja hyvinvointiin. Yksi keskeisistä käsitteistä on psykologinen joustavuus, joka tarkoittaa mm. sitä, ettemme anna oman mielemme, omien ajatustemme ja tunteittemme ohjata liikaa sitä, mitä teemme. Lappalainen valottaa käytännön esimerkein ajattelukykymme ongelmaa ja kertoo myös siitä, miten voimme ”vapautua oman mielemme vallasta” sekä kehittää omaa psykologista joustavuuttamme ja hyvinvointiamme.
Tutkijatohtori Päivi Lappalainen toimii tutkijana Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella sekä Gerocenter-säätiössä. Hän on tehnyt hyväksymis- ja omistautumisterapiaan liittyvää mielenterveyden tutkimusta vuodesta 2008 lähtien ja väitellyt vuonna 2015 aiheesta Teknologia- ja internet-pohjaiset psykologiset interventiot mielialan ja hyvinvoinnin edistämisessä.
Tilaisuus pidetään Kulttuuritalo Laikun (Keskustori 4) luentosalissa klo 18.00-20.00. Juontajana toimii filosofi Timo Vuorio. Tilaisuus on vapaa ja avoin kaikille. Tervetuloa! 

------

Ihmisenä oleminen -luentosarjan kevään koko ohjelma.