tiistai 4. joulukuuta 2018

Perjantaina 7.12. on vuorossa Ihmisenä oleminen -luentosarjan syksyn viimeinen esitys. Tämän pitää  Ville Lähde otsikolla "Ihmisen tulevaisuus".

Tieteellisesti on päivänselvää, että käynnissä olevat merkittävät ympäristömuutokset
vaarantavat ihmisyhteiskuntien ja lukemattomien eliöyhteisöiden tulevaisuuden. Mitä
monenlaisimpien eliöiden ympäristöt mullistuvat parhaassakin tapauksessa, myös ihmisten
– eri tavoin ympäri maailman. Muutosten mittakaava ja perinpohjaisuus on selvillä, mutta siitä huolimatta ympäristökeskustelussa toistuu vahva vastakkainasettelu pessimismin ja optimismin välillä. Ennen kaikkea uhkakuvien käsittely tulkitaan helposti maailmanlopun maalailuksi, joka johtaa vain fatalismiin. Esityksessään Lähde tarttuu tähän ja kysyy: mistä näin mustavalkoinen asetelma juontuu?

Filosofi Ville Lähde on BIOS-tutkimusyksikön tutkija, niin & näin -lehden toimittaja ja tietokirjailija, joka on käsitellyt tuotannossaan erityisesti ympäristökeskustelussa vallitsevia oletuksia, käsitteellisiä ristiriitoja ja julkisen keskustelun ongelmia. Ks. http://www.villelahde.fi

Tilaisuus pidetään Kulttuuritalo Laikun (Keskustori 4) luentosalissa klo 17.00-19.00. Juontajana toimii filosofi Timo Vuorio. Tilaisuus on vapaa ja avoin kaikille. Tervetuloa!